考研指南  / graduate guide

  • 24小时热线:
    400-0791-091

  • 工作时间:
    9:00AM-21:00PM

  • 地址:江西省南昌市青山湖区
    双港东大街80号凯丰大厦6楼

当前位置:主页 > 备考资料 > 考研英语 >

2021考研何凯文每日一句:第238句

文章来源:江西文都教育

2021考研报名即将结束,离考研初试时间也只剩下50多天时间了,何凯文老师每日一句依然每天陪伴着大家,下面是何凯文2021考研英语每日一句第238句。

2021考研何凯文每日一句:第238句

今天的句子:

Today no such severe lack exists as that ordered by Frederick. Nevertheless, some children are still backward in speaking. Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant, whose brain is programmed to learn language rapidly. If these sensitive periods are neglected, the ideal time for acquiring skills passes and they might never be learned so easily again. A bird learns to sing and to fly rapidly at the right time, but the process is slow and hard once the critical stage has passed.

思考题:

1. The reason some children are backward in speaking is most probably that ________.

[A] they are incapable of learning language rapidly

[B] they are exposed to too much language at once

[C] their mothers respond inadequately to their attempts to speak

[D] their mothers are not intelligent enough to help them

题目的解析:

1. Today no such severe lack exists as that ordered by Frederick.

参考译文:今天不存在像Frederick所要求的那种(照顾)的严重缺失。

2.Nevertheless, some children are still backward in speaking.

参考译文:但是有些孩子在说话方面依然落后。

3.Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant, whose brain is programmed to learn language rapidly.

参考译文:原因常常就是,婴儿的大脑本来学语言很快,但母亲对于婴儿发出的信号并不敏感。(这个调序是不是很机智!)

4.If these sensitive periods are neglected, the ideal time for acquiring skills passes and they might never be learned so easily again.

参考译文:如果这些敏感期被忽略了,那么获得(语言)技能的理想时期就错过了,这些(孩子)可能就再也不能容易地学习这些技能了。

5. A bird learns to sing and to fly rapidly at the right time, but the process is slow and hard once the critical stage has passed.

参考译文:小鸟在恰当的时间能很快地学会唱歌和飞行,但是一旦这个关键时期错过了这个过程就会变得非常缓慢。

The reason some children are backward in speaking is most probably that ________.

一些孩子在说话方面比较慢,最有可能的原因是什么?

精确定位到第三句:3.Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant, whose brain is programmed to learn language rapidly.

参考译文:原因常常就是,婴儿的大脑本来学语言很快,但母亲对于婴儿发出的信号并不敏感。(这个调序是不是很机智!)

尤其是:the mother is insensitive to the signals of the infant

= their mothers respond inadequately to their attempts to speak

他们的母亲对于他们说话的尝试没有做出充分的回应

完美的替换!所以正确答案是C!

A和B的主语一看就知道不对!

D选项的主语对了,但是和母亲的智力没有关系!就是看母亲是不是敏感,也就是有没有做出充分的回应!

[A] they are incapable of learning language rapidly

他们不能很快的学习语言。

[B] they are exposed to too much language at once

他们同时面对太多的语言

Be exposed to = be confronted with 面对 (绝对必考短语!)

[C] their mothers respond inadequately to their attempts to speak

他们的母亲对于他们说话的尝试没有做出充分的回应

[D] their mothers are not intelligent enough to help them

他们的母亲不够聪明没法帮他们。

以上就是文都考研小编整理的“何凯文2021考研英语每日一句第238句”相关内容,希望对2021考研人有所帮助。

在线咨询 了解费用 老师答疑

相关文章推荐   / Recommended article

老师推荐   / teacher recommended

  • 章敏 (5567)

    网友评价:非常感谢章敏老师, 英语是我的痛,现在终于顺利 过关了

  • 温奕铭 (3337)

    网友评价:温奕铭老师上课风 趣幽默,一听就懂了,厉害! 给你点赞

文都考研学习流程  / Learning process

x